Browse by

01/10 Nieuwe EnvisionTEC Perfactory Micro printer

Kleinste desktop RP 3D-printer Perfactory-familie.

1 oktober 2012 - CNC-Consult introduceert de EnvisionTEC Perfactory Micro. De Perfactory Micro is gebruiksvriendelijk en beschikt over de hoogwaardige Direct Light Projection-technologie van Texas Instruments. Daardoor produceert het zeer snel complexe modellen tot in de kleinste details. Bovendien vergt het geen onderhoud, dankzij de duurzame led die tot wel 30.000 uren brandt. De operationele kosten zijn dus zeer laag. Dit maakt de printer tot een waardevolle aanvulling op de indrukwekkende EnvisionTEC-serie hoge resolutie Rapid Manufacturing 3D-printers.

Het voordelige alternatief voor groot formaat 3D-printers
Met de Perfactory Micro is het nu ook voor werkplaatsen met een klein budget mogelijk om hoogwaardige unieke producten te printen. De basisprijs is namelijk slechts € 12.999,-. Deze prijs is inclusief Perfactory Software Suite met RP-software om de machine aan te sturen. Ook de EnvisionTEC Magics 16 software wordt meegeleverd. Hiermee kunt u de ondersteuningsstructuur genereren en in slechts enkele muisklikken STL-bestanden repareren. Via de USB-poort verbindt u de Micro direct met uw pc zonder kalibratie en opstarttijd.

Breed toepassingsgebied
De Micro werkt met EnvisionTEC resins en is geschikt voor direct casting, bijvoorbeeld in de dentale industrie. Tot de mogelijkheden behoren ook het maken van temperatuurbestendige, gladde en stevige samples en modellen voor industriële en medische toepassingen, zoals gehoortoestellen. De materiaalkosten zijn minimaal met gemiddeld € 0,40 per gram. Al met al is de technologie ideaal als aanvullend gereedschap naast uw huidige machines. Denk hierbij aan CNC frees- en draaibanken om stevige, complexe, holle en gedetailleerde modellen zonder ingewikkelde nabewerkingen te maken.

Modellen ontwerpen en printen in minder dan 24 uur
De Micro meet 23 x 18 x 58 cm, weegt slechts 13 kilo en past dus in elke werkplaats. Het bouwvolume bedraagt 40 x 30 x 100 mm, waar modellen met een hoogte van zo’n 30 mm in 5 tot 8 uur op gebouwd kunnen worden. Dit maakt het mogelijk om uw model te ontwerpen en te printen in minder dan 24 uur. Met zijn resolutie van 31 micron op het X&Y en 25 micron als voxeldiepte in de Z-as voldoet deze eenvoudig aan uw nauwkeurigheideisen. Dit alles opent de deur naar een nieuw niveau ontwerpen met een hoge detaillering, dat past binnen kleine aantallen. Belangrijke eigenschappen voor ontwerpers, modelmakers en engineers om te concurreren in de huidige markt.


Bron: http://www.tandtechnischmagazine.nl/